Warmtepompen

TiTechniek levert de warmte pompen van Vaillant, ATAG,  Nefit & Nibe.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warmtapwater.

De werking van een warmtepomp is feitelijk gebaseerd op die van een koelkast. Zoals een koelkast een koudemiddel als ‘transportmiddel’ gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan de aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte.

Een warmtepomp is zodanig ontworpen dat deze een maximale warmte kan leveren met een minimale opname van energie uit fossiele brandstoffen. Het rendement van een warmtepomp kan onder de juiste condities wel oplopen tot 600%. Dit betekent dat een warmtepomp met 1 kW elektrische energie maar liefst 6 kW aan warmte kan leveren. Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en voor verwarming gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Naast verwarmen kunnen diverse warmtepompen ook koelen en warmtapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat!

De verschillende fabrikanten hebben daarom een aantal oplossingen en varianten:

 

Water/water warmtepompen
Verticale bodemcollector Open bron (verticaal)
Horizontale bodemcollector Opervlaktewatercollector
Lucht/water warmtepompen
Ventilatielucht/water warmtepompen

Verwarming middels de buitenlucht temperatuur is een redelijk nieuw fenomeen in de installatie wereld.

Het principe bestaat al een tijdje maar de technologie was nog niet zover dat de opgewekt capaciteit dus danig was zodat deze vorm van verwarming als vervanger  kon dienen voor de conventionele CV ketel.

TiTechniek levert de warmte pompen van Vaillant, ATAG,  Nefit & Nibe.