NEFIT

Nefit Dealerschap TiTechniek

http://www.titechniek.nl/titechniek/?page_id=57

Het bedrijf is voortgekomen uit een samenwerking tussen Gieterij Ubbink en de Crane Company uit Chicago, om aan de sterk stijgende vraag naar gasfittingen te voldoen. Het werd in 1948 opgezet met Marshallhulp onder de naam NV Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek, later veranderd in Nefit.

In 1965 werd de Crane Company eigenaar van het bedrijf, en begon men met de productie van een gietijzeren centrale verwarmingsketel. In 1979 werd het bedrijf via een managementbuy-out door de leiding overgenomen. Na de energiecrisis begon men met de productie van energiezuinige ketels, waarvan de Nefit Turbo in 1980 de eerste was.

In 1987 werd het bedrijf opgesplitst in een gieterij en een verwarmingsafdeling. In 1992 ging men samen met Fasto, waarna de Nefit-ketels ook in Buinen werden vervaardigd. In 1994 werd de gieterij afgesplitst en deze ging verder als Nefit Industrial. De aandelen van het verwarmingsbedrijf kwamen in handen van Buderus uit Wetzlar, waarna de naam in 2000 werd veranderd in Nefit Buderus BV.

Door de overname van Buderus door Bosch in 2004 ontstond de groep BBT Thermotechnik GmbH, waarvan Nefit deel uitmaakt. Niettemin werd de naam in 2005 weer veranderd in Nefit BV. In 2006 reikte de gemeente Deventer haar prijs voor cultuur en wetenschap, de Gulden Adelaar, uit aan Nefit vanwege het grote maatschappelijke belang van een kwart eeuw innovatie bij de ontwikkeling van hoogrendementsketels.

nefit aquapower

Wij hebben voor Nefit gekozen voor de kwaliteit en levensduur van de Nefit producten. Bijvoorbeeld de Nefit Aqua power modellen leveren met hun interne boiler capaciteit een tapwater capaciteit die het grootst is in de markt maar vergen wel een behoorlijke investering. Nefit staat bekent als een oerdegelijk design en levensduur van 15 jaar is eerder regel dan uitzondering.

Nefit is een merk voor de wat grotere beurs maar hier krijgt u ook een stuk kwaliteit voor terug.

Klik hier voor de Nefit aanbieding!